تداخل روکش دندان با درمان ارتودنسی

تداخل روکش دندان با درمان ارتودنسی

توسط: | برچسب ها: | دیدگاه ها: 0 | بهمن ۷ام, ۱۳۹۶

این تداخل زمانی صورت می گیرد که بیمار با دندان روکش شده تصمیم به انجام عمل ارتودنسی می کند. البته امکان دارد که دندان روکش شده شما همان دندانی باشد که در روند کار ارتودنسی باید از دهانتان خارج شود و اگر نه این مشکل به دست ارتودنتیست شما حل خواهد شد. با این حساب متخصص ارتودنسی شما کمی به زحمت خواهد افتاد او باید همه تلاشش را بکند تا در صورت امکان شما بتوانید در آینده هم مجبور به تعویض روکش نشوید و ازهمان روکش قبل از ارتودنسی بهره ببرید. دندان روکش شده ابتدا باید مورد بررسی قرار  بگیرد تا از نظر کیفیت برای تحمل نیروهای ارتودنسی آزمایش شود. همچنین وضعیت عصب کشی، پروتز، تاج و لثه نیز باید مورد بررسی قرار بگیرد تا پس از شروع درمان، محدودیت هایی با تداخل ارتودنسی و روکش دندان نداشته باشد.

بنابراین اگر شما هنوز دندان تان را روکش نکرده اید ما به شما توصیه می کنیم این کار را به بعد از ارتودنسی موکول کنید اما اگر از قبل دارای روکش دندان بوده اید و بعدا تصمیم به انجام ارتودنسی گرفته اید ارتودنتیست شما قادر است این کار را به خوبی برایتان انجام دهد.

ضرورت روکش کردن دندان
  • روکش دندان می تواند از دندان ضعیف و مستعد به ترک خوردن و شکستن محافظت کند .
  • قدرت دندان شکسته و به شدت فرسوده را  دوباره احیا می کند
  • یک پل دندانی را در جای خالی به وجود می آورد
  • دندانی را که تغییر رنگ داده پوشش می دهد
  • برای پوشش ایمپلنت
  • برای رسیدن به اهداف زیبایی
روکش برای دندان عصب کشی شده

در مواردی که دندان نیاز به روت کانال داشته باشد ممکن است بخش وسیعی از تاج خود را از دست داده و پس از درمان، ریشه هم خشک و شکننده خواهد شد بنابر این در اینگونه موارد دندان شما به روکش نیاز دارد.

در این روش  سطوح مختلف دندان تراشیده می شود تا فضا برای قرار گرفتن روکش بر روی دندان فراهم شود. روکش دندان آنرا در برابر نیروهایی که به آن وارد می شود استحکام بخشیده و اگر ترکی در تاج دندان وجود داشته باشد مانع از شکنندگی آن خواهد شد. قبل از درمان ارتودنسی اگر دندانی نیاز به درمان ریشه داشته باشد حتما باید ابتدا روت کانال و ترمیم صورت بگیرد سپس درمان ارتودنسی آغاز شود.

روکش دندان به منظور زیبایی

برای روکش دندان به منظور زیبایی بهتر است بعد از ترمیم دندان از روکشهای تمام سرامیک که به طور کامل از نوعی چینی مانند پرسلن ساخته شده اند استفاده کنیم. این روکش ها طبیعی به نظر می رسند و چون فلزی در زیر آن به کار نرفته باعث حساسیت در کسانی که به آلیاژهای موجود در فلز آلرژی دارند نمی شود. به خاطر ساختار ضعیف این روکش بهتر است ابتدا ارتودنسی دندان انجام شود و سپس اقدام به نصب این روکش به روی دندان ها شود. ناگفته نماند که این روکش ها به خاطر ضعیف بودنشان فقط در دندان های قدامی مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین انواع روکش های زیرکونیوم و روکش های سرامیکی قادر هستند سلامت و زیبایی دندان های شما را تامین کنند .

در مواردی ممکن است روکش دندان نیاز به تعویض داشته باشد
  • پوسیدگیهای ثانویه در زیر روکش
  • متمایز شدن روکش در اثر تغییر رنگ تدریجی دندان های اطراف
  • بیماری های لثه و تحلیل لثه
  • شکستن چینی روی روکش
روکش دندان جلو

این مهم است که بدانید برای روکش کردن دندان ها ابتدا باید دندان شما تراش بخورد و اگر مراقبت های لازم از آن صورت نگیرد ممکن است دندان شما مستعد پوسیدگی قرار گیرد. در صورتی که دندان های جلویی در اثر حادثه دچار شکستگی شده اند بهترین انتخاب می تواند روکش های سرامیکی یا انواع روکش زیرکونیوم باشد. به وسیله روکش شما می توانید تا حدود زیادی ضخامت دندان شکسته یا ترمیم شده خود را حفظ کنید. روکش دندان راحت و بدون درد است اما اگر روکش را به منظور زیبایی در نظر گرفته اید ما به شما پیشنهاد می کنیم از این کار صرف نظر کنید. زیبایی لبخند خواست همه انسان هاست و اگر شما به خاطر دندان های نازیبایتان نتوانید لبخند زیبایی داشته باشید ما شما را یاری خواهیم کرد که به این خواسته خود دست پیدا کنید.

مشکلات خفیف و یا متوسط دندان های جلویی را می توان به وسیله لامینت اصلاح کرد. لامینت دندان و یا ترمیم های کامپوزیت ونیر لایه ای از مواد همرنگ دندان هستند که فرم، رنگ، شکل و طول دندان ها را اصلاح می کنند و یا به منظور ترمیم دندان های ترک خورده  روی دندان ها قرار می گیرند. در این نوع درمان مینای دندان  باید تراش  بخورد و حجم کمی از دندان ها تراشیده خواهد شد.

مقایسه درمان ارتودنسی با لامینت

فاصله دندانی به وسیله درمان ارتودنسی برای همیشه اصلاح می شود و در درمان ارتودنسی دندان ها در جایگاه اصلی خود می نشینند. در حالی که با ترمیم به وسیله لامینیت ممکن است فاصله دندانی با وارد آمدن ضربه به روکش لامینت شکسته شود و دندان ها دوباره به وضعیت سابق برگردند. در درمان ارتودنسی مینای دندان تراش نمی خورد  در حالی که برای لامینیت به تراشیدن مینای دندان نیاز داریم. در اثر تراشیدن مینای دندان ممکن است عصب دندان ها از بین برود.  درمان ارتودنسی زمان بر است در حالی که درمان به وسیله لامینت و یا ترمیم های کامپوزیت ونیر بسیار سریعتر به نتیجه می رسند. پس از درمان ارتودنسی برای بدست آوردن دندان هایی با رنگ زیبا و بدون هیچ خال و لکی شما می توانید از لامینت دندان استفاده کنید.